Certificate of Excellence 2018!

Certificate of Excellence 2018!

Welkom!

Welkom!

REAL GOOD MEAT

REAL GOOD MEAT

Zin in een leuke avond?

 

Reserveer nu

Bel ons

Wat was het een geweldig spektakel, de allereeste BBQ Masters regio Haaglanden bij De Heeren van Soetermeer.

Op donderdag 24 augustus moesten vijf finalisten, waarvan drie duo's en twee alleen, het tegen elkaar opnemen tijdens de BBQ Masters. Deze finalisten hadden zich ingeschreven via onze website en een motivatie met filmpje of foto meegestuurd. Alle finalisten hadden al veel ervaring met barbecueën, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden.
In de jury zaten niemand minder dan Jeroen Hazebroek en Piet van den Berg.

Jeroen Hazebroek is een van de bekendste namen in de barbecuewereld. Onlangs was hij nog te zien in het programma ‘Van Slager tot Chef’ en zijn er inmiddels al vier boeken van hem in samenwerking met Leonard Elenbaas uitgekomen. Zijn laatste boek, Hete Rook, is staat vol prachtige recepten voor op de barbecue. Jeroen geeft veel barbecue workshops en dan vooral voor Big Green Egg. Jeroen legde voor de wedstrijd begon dan ook uit hoe alles in zijn werk zou gaan.

Piet van den Berg (bekend van o.a. zijn nauwe samenwerking met Herman den Blijker) slachtte al op 11-jarige leeftijd voor het eerst een koe in zijn geboortehuis, nu restaurant De Heeren van Soetermeer. Tegenwoordig is ‘het vlees van Piet’ een begrip binnen de horeca en springt het M.R.IJ (Maas, Rijn & IJssel) eruit door zijn bijzonder hoge kwaliteit.

Jeroen Hazebroek legde uit dat hij en Piet van den Berg zouden letten op smaak, garing en presentatie. Van tevoren wisten de kandidaten alleen dat ze rund en varken klaar zouden moeten maken. Tijdens de uitleg hoorden ze pas dat het een Côte de boeuf en een varken Rib-Eye zou gaan, beiden verzorgd door Nice to meat. De finalisten werden voor de wedstrijd bij elkaar geroepen. Jeoen Hazebroek en Piet van den berg legzouden tot 21.00 uur de tijd hebben om de stukken te marineren, klaar te maken en te serveren. De jury gaf aan het liefst niet alles tegelijk te krijgen, dus er werd afgesproken het een beetje verdeeld te serveren.

De kandidaten die meededen waren  broers Pim & Simon, Bryan, broers Jeffrey & Marcel, Ernst-Jan & Alice en Maup. 

Tussen de Green Eggs in stond een grote tafel met ingrediënten, zoals kruiden en groenten, die de finalisten mochten gebruiken voor hun vlees.

Piet van den Berg en Jeroen Hazebroek waren druk aan het proeven en beoordelen. Sommige gerechten kwamen erg snel na elkaar, waardoor Jeroen en Piet extra goed de tijd moesten nemen om de smaak te beoordelen. Omdat Piet en Jeroen van elk bord maar één stukje vlees hoefden te proeven, werd de rest van het vlees neergelegd om te proeven. De borden waren elke keer binnen no time weer leeg..

Omdat de kandidaten pas echt rond 18.30 uur begonnen, leek tweeëneenhalf uur erg lang. Dit viel uit uiteindelijk toch best tegen, want sommige finalisten redden het net voor 21.00 uur. Na 21.00 uur zat het erop. Je zag de finalisten van wedstrijdmodus naar de relaxmodus gaan en kletsen even na met vrienden en familie die kwamen aanmoedigen.

Piet en Jeroen kwamen na een ongeveer half uur bespreking terug. Ze zeiden dat het erg duidelijk was wie de winnaar was, maar dat het toch lastig was om de andere plaatsen te vergeven. Er zat nu eenmaal echt talent bij, zei Jeroen. Ieder had zo zijn kwaliteiten.

Om niet de spanning te erg op te bouwen beloofde Jeroen geen ellelange verhalen te vertellen. Hij zou kort maar krachtig naar de winnaar toe werken. Op een gedeelde vierde plek eindigden de vier broers, namelijk broers Pim en Simon en Jeffrey en Marcel. Op de derde plek eindigde Ernst-Jan en Alice. Zij gingen met een mooie medaille naar huis met als opschrift: Finalist BBQ Masters regio Haaglanden 2017.

Op plek twee eindigde Bryan. Bryan had al een keer eerder meegedaan aan een wedstrijd en deze ook gewonnen. Bryan had aanzienlijk veel ervaring en het leek er dan ook erg op dat hij met de nummer één plek naar huis zou gaan. Toch gaf hij zelf al aan dat hij tevreden was, maar te veel zout had gebruikt.
Bryan ontving de medaille en een prachtig mes van Brute Forged.

En dan.. De BBQ Master regio Haaglanden 2017.. Maup Phefferkorn! Maup was met hulp van zijn zoon veruit de beste, volgens de jury. Maup ging naar huis met het prachtige boek ‘Hete Rook’, een Brute Forged mes en natuurlijk de BBQ Master beker.


Wordt jij volgend jaar dé BBQ Masters regio Haaglanden 2018? Stay tuned!