Certificate of Excellence 2018!

Certificate of Excellence 2018!

Welkom!

Welkom!

REAL GOOD MEAT

REAL GOOD MEAT

Zin in een leuke avond?

 

Reserveer nu

Bel ons


Van hobby naar professioneel brouwer

Al een jaar of tien brouwt Michaël Lureman bier als hobby. Dit deed hij samen met zijn (schoon)zonen in hun hobbybrouwerij De Kouwe Klets.
Als hobbybrouwer mag je enkel een bepaald aantal liters brouwen voor eigen gebruik. Het mocht dus niet verkocht worden. Om die reden is Michaël overgestapt van hobbybrouwerij De Kouwe Klets naar Brouwerij De Pinas. Deze naam komt van zijn woon-en brouwadres de Pinaskade.

Stijn bier
Elk biertje dat Michaël uitbracht kreeg de naam van één van zijn kleinkinderen. Een van de gebrouwde bieren werd vernoemd naar kleinkind Stijn.
"Die Stijn vond ik zo ontzettend lekker, dat ik dacht: dit is gewoon commerciele kwaliteit". Stijn bier is hij nu gaan brouwen. Wel is het Stijn bier een beetje aangepast. Het donkerbruine bier was namelijk 11% en dit is nu verminderd naar 8% met dezelfde smaak.

Stijn mag zich vereerd voelen, hij is namelijk pas 3 jaar. Hij moet dus nog even wachten voordat hij zijn eigen biertje mag kopen. Waar Stijn bier het lekkerste bij smaakt vindt Michaël lastig. Spareribs is het eerste wat bij hem opkomt. Stijn bier is lekker bij kruidige gerechten. "We hebben het bier op een proeverij een keer geserveerd met chocolade en zelf dat was lekker".

Het logo die op het flesje staat, De Pinas is een Nederlands scheepstype, heeft Michaël zelf getekend, in 5 minuten. Hij tekende simpelweg zijn zelfgebouwde schip die in zijn woonkamer staat na. Dat hij dit zo makkelijk kan is best logisch, Michaël ontwierp voordat hij met pensioen ging fabrieken.Kom proeven bij de Heeren van Soetermeer
Morgen, 14 juni, is de kick-off van het in Zoetermeer gebrouwen Stijn bier.
Tijdens de eerste editie van Beers & Meat kunt u voor slechts €37 genieten van een zorgvuldig samengesteld driegangen menu met bijpassende speciaalbieren.
Eén van die speciaalbieren is natuurlijk Stijn bier van brouwerij de Pinas.
Reserveer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 079 889 0777.

Tot morgen!

Sabine en Michael.jpg

Met vriendelijke groet,

Sabine van Hek