Certificate of Excellence 2018!

Certificate of Excellence 2018!

Welkom!

Welkom!

REAL GOOD MEAT

REAL GOOD MEAT

Zin in een leuke avond?

 

Reserveer nu

Bel ons

De zon houdt zich dit weekend niet verscholen, dus de barbecue kan aan! Wij geven 7 tips voor een op en top barbecue avond.

1. Geduld

Geduld is een schone zaak en dit geldt ook voor barbecueën. Waar het vaak fout gaat bij barbecueën is dat het vuur aangaat en het vlees er gelijk wordt opgegooid. Wacht tot de kolen mooi grijs zijn, dit duurt zeker een half uur; daarna pas het vlees erop!

2. Wacht tot de barbecue gloeiend heet is
Hoe heter de barbecue is voor je begint met grillen, hoe beter. Op deze manier krijgt je vlees die lekkere korst waar je voor wilt gaan. Ook helpt het om de grill eerst even goed schoon te branden.

3. Ga voor goed vlees
Kies bewust voor goed vlees. Doe je het niet voor het welzijn van de dieren, doe het dan omdat het echt te merken is aan de smaak. Koop je vlees bij een goede slager of let op de herkomst, het verschil zal echt te proeven zijn.

4. Dun vlees voor meer barbecue-smaak
Door het vlees dunner te snijden wordt de afstand naar het midden van het vlees minder. Op deze manier is het makkelijk om de binnenkant goed gaar te krijgen zonder dat het vlees verbrandt. Denk aan ongeveer 1 centimeter, of plet het vlees: dit zorgt voor zachter vlees met daarbij de barbecue-smaak waar je naar op zoek bent. Toch meer fan van dikkere steaks? Breng deze dan op smaak op de grill en laat ze verder garen in de oven.

5. Stop met dat prikken
Ook al lijk je op deze manier misschien een echte barbecue-er, laat toch maar de vleesvork links liggen en vervang deze door een tang of spatel. Door continue in het vlees te prikken verliest het zijn vocht en zijn natuurlijke sappigheid, zonde!

6. Laat het vlees rusten
Als het vlees klaar is, laat het dan even rusten. De spiervezels van het vlees kunnen op deze manier ontspannen en de sappen opnemen. Rust maakt dus dat je steak mooi en sappig wordt.

7. Maak de barbecue gelijk schoon
Wacht na het eten nog even met uitbuiken en maak het barbecuerooster schoon nu het nog heet is. Hoe aantrekkelijk het ook is om dit tot de volgende dag uit te stellen. Voor het schoonmaken zijn in de handel uitstekende borstels te vinden.