De perfecte wijn voor uw gerecht... Zoveel boeken en artikelen die u kunt vinden hierover, maar voordat u weet welke wijn u moet nemen is uw gerecht onderhand al afgekoeld. We hebben het voor u wat overzichtelijker gemaakt!
Welke wijn past bij uw gerecht?
Een witte wijn, rosé of toch beter rode wijn?

Witte wijn

Droge witte wijn:
Soort wijn: Albariño, muscadet, pinot gris, sauvignon blanc, trebbiana, vermentino
Soort gerecht: Kipgerechten en visgerechten
Drinktemperatuur: 7 - 12°C

Zoete witte wijn:
Soort wijn: Riesling, moscato, gewurztraminer, torrontes
Soort gerecht:
Kipgerechten en vettige visgerechten
Drinktemperatuur:
7 - 12°C

Vol witte wijn:
Soort wijn: Chardonnay, sémillon, marsanne, viognier
Soort gerecht: Gevogelte en schaaldieren
Drinktemperatuur: 7 - 12°C
 
Welke wijn past bij uw gerecht?

Rosé wijn

Rosé wijn:
Soort wijn: Syrah rosé, cabernet sauvignon rosado, pinot grigio rosé
Soort gerecht: Gevogelte, varkenshaas en schaaldieren
Drinktemperatuur: 9°C

Rode wijn

Lichte rode wijn:
Soort wijn: Pinot noir, St. Laurant, counoise
Soort gerecht: Kipgerechten en karbonade
Drinktemperatuur: 12°C

Medium rood:
Soort wijn: tempranillo, merlot, carmenere, cabernet franc
Soort gerecht: Varkensgerechten, eend, worstgerechten
Drinktemperatuur: 17°C

Vet rood:
Soort wijn: Cabernet sauvignon, malbec, syrah, petite sirah
Soort gerecht:
Rund, wild gerechten, lam
Drinktemperatuur: 17°C

Welke wijn past bij uw gerecht?